Grote brand in Uden geblust, van bedrijfspand is niets over

4 oktober 2016 om 04:34 • Aangepast 21 november 2020 om 07:12
nl
De zeer grote uitslaande brand in een bedrijfspand in Uden is geblust. De brandweer heeft het gebouw gecontroleerd laten uitbranden. Dinsdagochtend bleef de brandweer nog lang nablussen, waardoor de Liessentstraat nog urenlang afgesloten blijft. Die is inmiddels weer open.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

's Nachts sloegen metershoge vlammen uit het dak. Ook kwam er veel rook vrij. Dikke, zwarte rookwolken trokken over Uden. Uit de buurt kwamen meerdere klachten van stankoverlast. Panden in de buurt werden nat gehouden om te voorkomen dat de brand zou overslaan.

Wachten op privacy instellingen...

De brand brak rond kwart voor één uit aan de voorkant van het gebouw. Daarna trok het vuur naar de achterkant van het pand. Meerdere hoogwerkers zijn ingezet om de brand te blussen. Hoewel de brandweer de brand rond half vijf onder controle had, ging het blussen de hele dinsdagochtend door. Van het bedrijf is niet veel meer over dan een karkas.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

KerstspullenDe brandweer betwijfelt of de oorzaak van de brand nog te achterhalen is. Toen de brandweer aankwam was het vuur al zo hevig, dat de brandhaard niet meer terug te vinden is. Wel is duidelijk dat er geen bedrijf meer in het pand zat. Het gebouw stond te huur en werd gebruikt als opslag. Er zouden niet meer dan 30 pallets met kunstkerstbomen in de 9.000 vierkante meter groet hal hebben gestaan.
Op het adres waar de melding van de brand vandaan kwam, Liessentstraat 6, zat tot 2014 groenteverwerker Hessing, voorheen Dekker Frissland.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!