Advocaat politiemol Mark M. furieus over ‘fouten en onkunde' minister en politiebaas

5 november 2015 om 12:58
nl
De van corruptie verdachte ‘politiemol’ Mark M. uit Weert kan geen eerlijk proces meer krijgen. Dat zegt zijn advocaat, Jan-Hein Kuijpers, tegen NRC Handelsblad. Volgens de raadsman is M. al publiek veroordeeld door politiebaas Gerard Bouman en justitieminister Ard van der Steur.
Geschreven door

M. lekte belangrijke politiedossiers vanuit Son, waar hij werkte bij de afdeling Dienst Infrastrucuur. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers stelt in de krant dat justitie en politie via spierballentaal over de rug van M. ‘hun eigen fouten en onkunde’ proberen te maskeren.
‘Furieus’Kuijpers is ‘furieus’ dat Bouman onlangs naar M. heeft gerefereerd als ‘de rotste appel sinds tijden’. Dat minister Van der Steur dinsdag zei dat M. de zwaarste straf verdient, vindt de advocaat evenmin gepast. Kuijpers beticht de politie en justitie bovendien van het ‘lekken’ van onjuiste details in de zaak.
ZIE OOK: Politie vergat inlogautorisatie van politiemol Mark M. te blokkeren
Zo werd door het Openbaar Ministerie (OM) gecommuniceerd dat er 235.000 euro was gevonden bij huiszoekingen, maar dat geldbedrag lag in het huis van de opgepakte medeverdachte, en niet thuis bij M., claimt de raadsman.
Meer agenten zonder screeningKuijpers stelt daarnaast in de krant dat er tegelijk met M. nog zo’n zestig agenten zonder screening terecht zijn gekomen op vertrouwensfuncties bij de nationale recherche. Volgens Kuijpers wordt er als gevolg niet alleen politie-informatie door M. gelekt, maar probeert het OM hem de schuld wel volledig in de schoenen te schuiven.
Mark M. en zijn vermeende handlanger zijn op wens van het Openbaar Ministerie nog steeds ‘in volledige beperking’. Momenteel mogen zij enkel praten met hun advocaat. De volledige beperking blijft tot zeker december van kracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.