Marianne Vos co-commentator bij live-uitzending EK veldrijden Huijbergen

5 november 2015 om 14:54
nl
Het Europees kampioenschap veldrijden voor mannen en vrouwen in Huijbergen is zaterdag live te zien op Omroep Brabant televisie en internet. De uitzending begint om half twee, Marianne Vos is in beide wedstrijden de co-commentator.
Geschreven door

De vrouwen zijn zaterdagmiddag vanaf kwart voor twee als eerste aan de beurt in Huijbergen. Ze rijden een wedstrijd over veertig minuten plus één ronde.
Favorieten voor goudDoor de afwezigheid van Marianne Vos, zij is op de weg terug van langdurig blessureleed, ligt de titelstrijd bij de vrouwen helemaal open. Titelverdedigster is de Belgische Sanne Cant, zij is zaterdag opnieuw één van de favorieten voor het goud.
Nederland komt met vier rensters aan de start: Sophie Boer, Linda ter Beek, Bianca van den Hoek en Thalita de Jong uit Ossendrecht. De Jong verraste in januari 2014 door als debutante een achtste plek te halen op het WK in Hoogerheide. Het vorige veldritseizoen moest ze door een zware blessure aan zich voorbij laten gaan.
Duel Nederland-BelgiëDe mannen starten om drie uur, in die wedstrijd lijkt het een mooi duel te gaan worden tussen de Belg Wout van Aert en de Nederlander Lars van der Haar. Van der Haar is enorm gemotiveerd om voor eigen publiek iets moois te laten zien.
Dat wordt op voorhand een zware klus, want Van Aert is dit seizoen nauwelijks te kloppen. Van der Haar kon hem dit seizoen pas één keer verslaan, in de tweede wereldbekerwedstrijd van dit seizoen vorige maand in Valkenburg.
Helaas, zonder Mathieu van der PoelGrote afwezige bij de wedstrijd voor de mannen is wereldkampioen Mathieu van der Poel. De West-Brabander is op de weg terug van een zware knieblessure. Het EK komt voor hem een paar weken te vroeg.
Van der Poel verwacht pas op 22 november zijn rentree te kunnen maken bij de derde wereldbekercross van dit seizoen in Koksijde.
Sterk Brabants getintDe Nederlandse mannenploeg is sterk Brabants getint. Bondscoach Johan Lammerts uit Putte selecteerde behalve Van der Haar ook Corné van Kessel uit Veldhoven, David van der Poel uit Hoogerheide, Niels Wubben uit Dorst, Stan Godrie uit Breda en Twan van den Brand uit Volkel. Thijs van Amerongen is de zevende renner.
Het is zaterdag voor het eerst dat de mannen om de Europese titel strijden. Tot vorig jaar werd het EK alleen gehouden voor junioren, beloftes en voor vrouwen.
De live-uitzending op Omroep Brabant televisie en internet begint zaterdag om half twee. Presentator is Job van der Zon, Paul Post levert samen met Marianne Vos het commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.