Levensgevaarlijke feestjes op dak koelhuis Campina, D66 wil dat gemeente Eindhoven ingrijpt

5 november 2015 om 15:30
nl
De Eindhovense gemeenteraadsfractie van D66 maakt zich zorgen over wilde feesten op het terrein van Campina. Ze zijn gevaarlijk en de buurt heeft er last van.
Geschreven door

Dat er op het verlaten terrein aan de Dirk Boutslaan tegenwoordig geen melk meer wordt gedronken, dat snappen ze bij D66 ook wel. Maar wat er voor in de plaats is gekomen, kunnen de democraten niet waarderen. De fractie wil dat burgemeester en wethouders ingrijpen.
Veel drugsIn de zomer werd het pand gestript, nadat de melkbereiders van Campina waren vertrokken. Volgens D66 hebben krakers het koelhuis gekozen om er elk weekend feest te vieren. Dat doen ze volgens de fractie illegaal en ze gebruiken veel drugs.
Volgens die feesten zouden ook onveilige situaties ontstaan. "Naar verluid wordt er gebruik gemaakt van gasflessen en is de decoratie en de isolatie gemaakt van brandbaar materiaal. In het pand zijn geen brandveiligheidsvoorzieningen aanwezig. Er is maar één toegangsdeur in het pand aanwezig en er is geen vluchtroute, terwijl er meer dan honderd mensen binnen aanwezig kunnen zijn", aldus D66.
DoorzakkingsgevaarDe krakers beamen dat het dak gevaarlijk is. “Er groeien zelfs bomen. Er staat een groot hek met een dik slot er op voor de trap. Maar blijkbaar zijn er toch mensen die op het dak weten te komen. We kunnen niet altijd alles in gaten houden,” aldus één van de krakers. Geluidsoverlast zou er niet zijn: “Die muren zijn zo dik, daar komt geen geluid doorheen.”
D66 heeft in juni ook al raadsvragen gesteld nadat een groep krakers in het koelhuis was getrokken. De partij vreesde toen voor verloedering van het terrein. Nu er volgens de partij sinds september ook nog eens elk weekend feesten zijn wordt het tijd in te grijpen.
OvereenkomstDe krakers zeggen dat ze een overeenkomst hebben gesloten met de eigenaar van het pand. “Als hij plannen heeft om er iets mee te doen, vertrekken we weer,” aldus een van hen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.