Jurgen Streppel hoopt Dirk Kuyt-effect bij spelers Willem II - Omroep Brabant

Jurgen Streppel hoopt Dirk Kuyt-effect bij spelers Willem II

5 november 2015 om 15:29
nl
Willem II wacht zaterdagavond een wedstrijd tegen concurrent Excelsior. De Rotterdammers hebben twaalf punten, de Tilburgers zeven. "We moeten gewoon winnen", aldus middenvelder Erik Falkenburg. "Excelsior laat ons vermoedelijk het spel maken. We moeten dus geduldig voetballen en niet in paniek raken als doelpunten uitblijven."
Geschreven door

Falkenburg is één van de lichtpuntjes bij degradatiekandidaat Willem II, dit seizoen. Hij maakte de helft van alle Tilburgse treffers in de eredivisie. "Leuk dat ik al vijf keer heb gescoord, maar ik wil nu een keer winnen."
Trainer Jurgen Streppel denkt dat Willem II een goede kans maakt tegen Excelsior. "Vaak zie je dat spelers veel met zichzelf bezig zijn als een ploeg minder goed draait. Ik probeer daarom over te brengen dat we als team moeten denken. We moeten uitstralen dat we als team willen winnen. Zoals Dirk Kuyt dat in De Kuip voor Feyenoord doet."
Ontspannen trainerDe oefenmeester uit Helmond zegt ontspannen naar de confrontatie tegen Excelsior toe te leven. "Ik ben ontspannen. De jongens hoef ik het belang van deze wedstrijd niet uit te leggen. Ze weten precies wat er moet gebeuren. Het is niet nodig om er extra druk op te zetten. Het is eerder nodig om er wat spanning vanaf te halen."
Bij Willem II was afgelopen vrijdag, in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, irritatie tussen enkele Tilburgse spelers zichtbaar. "Dat is niet erg", zegt Falkenburg. "Dat hoort erbij als een ploeg minder presteert. Op die manier proberen we elkaar verder op scherp te zetten."
Sportieve crisis bezwerenEen nederlaag kan Willem II dus niet gebruiken tegen Excelsior. Een sportieve crisis is dan aanstaande. Zowel Streppel als Falkenburg wil daar niet op vooruitlopen. "We gaan gewoon winnen", aldus Falkenburg. "Als we drie punten pakken, zijn we weer helemaal terug", vult Streppel aan. De wedstrijd in Tilburg begint zaterdag om kwart voor acht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.