Video

Knuffelen met een koe en een roemruchte bank: Merlijn gaat in tv-programma op onderzoek uit

5 november 2015 om 16:14
nl
Is het goed dat er een grens is getrokken tussen Brabant en België of hadden we beter nog bij elkaar kunnen blijven? Presentator Merlijn Passier en cameraman Oscar Ros trekken alle registers open om die vraag te beantwoorden.
Geschreven door

In het nieuwe seizoen van het Omroep Brabant-programma 'Merlijn over de Grens' zoeken Merlijn en Oscar in een 150 kilometer lange route naar het verschil tussen de Brabander en de Belg. Na het eerste seizoen pakken ze hun reis op in het Vlaamse Retie.
Femis BankMerlijn en Oscar bezoeken onder meer de roemruchte Femis Bank in Baarle-Nassau. Bij die bank gingen Nederlanders én Belgen de vorige eeuw met hun zwarte geld naartoe. Dat zorgde voor enkele opzienbarende geldtransacties.
Maar de twee staan ook stil bij de minder serieuze zaken. Zoals: hoe is het om een koe te knuffelen in Poppel, vlak bij Tilburg?
Vanaf halverwege deze maandMerlijn over de Grens is vanaf 15 november iedere zondag vanaf 19.00 uur te zien op Omroep Brabant (daarna ieder uur herhaald). Kijk voor meer informatie op: omroepbrabant.nl/merlijnoverdegrens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.