Raadzaal Steenbergen 'volgeboekt' voor vergadering over asielzoekers

5 november 2015 om 16:45
nl
Het maximale aantal inschrijvingen voor de oordeelvormende vergadering van de gemeente Steenbergen komende maandag is bereikt. Daarmee is de publieke tribune 'volgeboekt'. Dat meldt een woordvoerster donderdagmiddag.
Geschreven door

Er kunnen maximaal 120 toehoorders in de zaal. Het college van B. en W. heeft voorgesteld om 200 tot 300 asielzoekers op verschillende plekken in Steenbergen op te vangen.
Negentien mensen krijgen spreektijdHet gaat voornamelijk om gezinnen en voor een duur van twee jaar. Tijdens de vergadering praat de gemeenteraad over het voorstel. De gemeente wil alvast een standpunt innemen, mocht het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zich melden.
Alleen de raadsleden en burgers die spreektijd hebben aangevraagd, mogen hun zegje doen. In totaal hebben negentien mensen een aanvraag gedaan. Ze mogen samen een uur verdelen.
'Respectvol en ordentelijk'Met strikte regels hoopt de gemeente maandag de orde te bewaren. Zo zijn spandoeken niet toegestaan en worden mensen die de vergadering verstoren buitengezet, waarschuwt de gemeente. Wie uit eigen beweging naar buitengaat, bijvoorbeeld om te roken, komt er ook niet meer in.
"De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders hopen van harte dat de oordeelvormende vergadering van 9 november respectvol en ordentelijk zal verlopen en roepen iedereen op zich hier voor in te zetten", aldus de gemeentewoordvoerster. Bij de bijeenkomst in Steenbergen op woensdag 21 oktober liepen de gemoederen hoog op.
Persoonlijk berichtMensen die zich donderdag nog hebben aangemeld om aanwezig te zijn bij de vergadering, krijgen een persoonlijk bericht. Wie daarna nog reageert krijgt een automatisch bericht. Mensen die zich op tijd hebben aangemeld, komen het gemeentehuis alleen binnen als zij de geprinte bevestiging van de gemeente tonen.
Wie niet aanwezig kan zijn, kan de vergadering volgen op televisie via de lokale omroep SLOS. Via raadsteenbergen.nl is de vergadering live te beluisteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.