Brabantse streekderby zet FC Den Bosch en FC Oss op scherp: 'Dit is altijd een gevoelige wedstrijd'

5 november 2015 om 17:17
nl
Het zijn elk jaar weer beladen duels, de streekderby's tussen FC Den Bosch en FC Oss. Voor sommige fans is het seizoen al geslaagd als deze onderlinge confrontaties maar worden gewonnen. Komende zondagmiddag is het eerste treffen tussen beide teams. De Bosschenaren ontvangen de Ossenaren. "Dit is altijd een gevoelige wedstrijd."
Geschreven door

Een blik op de ranglijst leert dat FC Den Bosch zondag de favoriet is in de derby tegen FC Oss. De Bossche ploeg nestelt zich steeds steviger in de middenmoot en gaat steeds beter draaien.
Belangrijke pot"Het is een belangrijke pot voor ons", zegt Arda Havar, speler van FC Den Bosch. "Als we winnen hebben we de aansluiting met de bovenste clubs. We gaan voor de play-offs aan het einde van het seizoen en dat moet lukken met deze groep. Bovendien is het tegen Oss en dat is een kraker. Dit wordt mijn eerste derby en ik heb er heel veel zin in."
'Dit zijn geen normale wedstrijden'Waar FC Den Bosch een stijgende lijn te pakken heeft, is het kommer en kwel bij FC Oss. Afgelopen weekend kreeg de ploeg in eigen huis met 6-1 klop van NAC en staat voorlaatste in de Jupiler League. Geen reden tot paniek, volgens FC Oss-speler Tufan Koca, de Ossenaar die eerder elf jaar bij FC Den Bosch speelde.
"Ik denk dat je als team de koppen bij elkaar moet steken, maar elkaar geen verwijten moet maken. Je verliest als team en zal het als team ook weer moeten oppakken. Ik denk dat we dat deze week goed hebben gedaan en klaar zijn voor FC Den Bosch."
De stand op de ranglijst, en de betere klassering van FC Den Bosch, zegt de ploeg uit Oss niet zoveel. "Dit zijn toch andere wedstrijden dan de normale in de competitie", meent Ossenaar Dean van der Sluys, voorheen ook al bij FC Den Bosch spelend. "Ik weet niet hoe het komt, maar dat was vorig jaar ook zo. Toen draaiden wij best wel goed en kwam Den Bosch hier met 1-0 voor. Het zou lekker zijn als wij daar met een overwinning naar huis gaan."
Sentimenten Maar een overwinning willen beide ploegen heel graag. En niet alleen voor de drie punten, ook de sentimenten spelen een grote rol bij de streekderby. Vorig jaar ontspoorde het duel in Den Bosch tussen beide ploegen zelfs nog. "Het is een gevoelige wedstrijd", zegt Dean van der Sluys. "Vooral als je kijkt wat er vorig jaar gebeurd is. Tijdens de warming-up kwamen de supporters binnen en was het gelijk raak."  
"Ik krijg al veel berichten via Facebook van supporters", zegt Arda Havar van FC Den Bosch. "Als we zondag maar winnen is alles goed, is de boodschap. Het begint echt te leven bij de club."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.