Video

Footgolfer Sam van Bracht op weg naar WK in Argentinië: 'Iedereen wil met me mee als caddy'

5 november 2015 om 19:08
nl
Zijn idool is een kruising tussen Tiger Woods en Lionel Messi. Sam van Bracht uit Breda gaat naar het WK Footgolf, een combinatiesport die steeds populairder wordt. "Ik ga gewoon voor de wereldtitel."
Geschreven door

Op de golfbaan in Velsen vallen ze op. Tussen de mensen die met een tas vol clubs de juiste swing proberen te produceren, staat een groepje mannen met allemaal een grote voetbal onder de arm. Ze leggen de bal neer, nemen een aanloop en knallen er op los. Dit is Footgolf.
Makaay verslagenIn Nederland is er een ongekroonde koning van het Footgolf. Dat is Sam van Bracht uit Breda, die de jonge sport heeft omarmd als zijnde lucratieve hobby. In januari doet hij mee aan het WK in Argentinië. "Ik denk dat er wel wat van mij verwacht wordt. Ik versla mensen als Roy Makaay en Luc Nilis, ik ga voor de wereldtitel."
Dus struint Van Bracht de vaderlandse golfbanen af voor trainingsrondjes. De echte golfers kennen hem inmiddels, maar dat heeft wel even geduurd. "We slopen de baan echt niet, dat weten ze inmiddels. Eerst keken ze ons wel een beetje raar aan, maar nu horen we er gewoon bij."
CaddyMaar toch, de verschillen met golf zijn nog wel te zien. "Ik heb nog geen caddy, nee", zegt Van Bracht. "Iedereen wil wel als caddy mee naar Argentinië, maar echt veel werk heb ik niet voor ze. Ja, ze mogen de bal dragen!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!