Omvangrijke Bandidos-zaak: vrijgelaten wapenhandelaar Johan K. (35) weer opgepakt in Tilburg

6 november 2015 om 07:41
nl
De 35-jarige Johan K., een van de verdachten in de omvangrijke Bandidos-zaak die eind oktober werd vrijgelaten, is deze week in Tilburg weer aangehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De wapenhandelaar uit het Limburgse Geleen werd in afwachting van zijn rechtszaak onder voorwaarden vrijgelaten, maar hij zou die voorwaarden geschonden hebben.
Geschreven door

De Limburgse autohandelaar, die justitie beschouwt als de spil in de internationale wapenhandel, moest zich elke week melden bij de politie in Tilburg waar hij verbleef. Hij kreeg de tijd om de gevolgen van zijn verwoeste woonwagen af te handelen. Deze ging een maand geleden in vlammen op, mogelijk door brandstichting. Inmiddels zit Johan K. dus weer vast in afwachting van zijn rechtszaak.
ZIE OOK: Raketwerpers en drugslab gevonden bij acties tegen Bandidos, huiszoekingen in Brabant
Grote politieactieK. wordt verdacht van verboden wapenbezit en wapenhandel. Bij een inval in zijn garagebox in Geleen in mei werden onder meer raketwerpers, machinegeweren, munitie en handgranaten gevonden. Ook werd in de buurt een drugslab aangetroffen. Bij de grote actie van de politie tegen motorbendes werden in Brabant, Limburg, België en Duitsland twintig mensen opgepakt, onder wie Johan K.
Er werden minstens 35 panden doorzocht, waarbij wapens en drugs zijn gevonden. In Brabant viel de politie panden in Eindhoven, Valkenswaard, Vlijmen en Helmond binnen. Veertien arrestanten bleken lid van motorclub Bandidos, één bleek lid van Red Devils.
Internationale wapenhandelJustitie gaat ervan uit dat enkele Bandidos zich schuldig hebben gemaakt aan internationale wapenhandel. Ook zouden zij zich schuldig maken aan intimidatie, afpersing en openlijk geweld. Johan K. zou nauwe banden onderhouden met één of meer Bandidos.
ZIE OOK: Vuurwapens, tientallen kilo's munitie, drugs en raketwerpers: enorme vangst bij Bandidos
Veel commotieDe Bandidos Motorcycle Club werd in 1966 in Texas opgericht en telt bijna een halve eeuw later wereldwijd duizenden leden in circa 24 landen. Nederland heeft nog maar sinds maart vorig jaar een afdeling: Bandidos MC Sittard.[YouTube:https://youtu.be/vJezZrdMDHA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.