Rolstoeltennisser Maikel Scheffers naar halve finale WK ondanks nederlaag: 'Iets te behoudend'

6 november 2015 om 08:09
nl
Maikel Scheffers heeft vrijdagochtend zijn derde poulewedstrijd tijdens het WK dubbelspel verloren. De rolstoeltennisser uit Dorst moest met Tom Egberink zijn meerdere erkennen in de Belg Joachim Gérard en de Fransman Stéphane Houdet. Zij zijn in Amerika als eerste geplaatst. Het duel eindigde in 4-6 en 2-6.
Geschreven door

Scheffers en Egberink eindigen door deze nederlaag als tweede in hun poule, maar ook die plaats volstaat om door te gaan naar de halve finale. Daarin moeten ze het zaterdag opnemen tegen de Fransman Michael Jeremiasz en de Engelsman Gordon Reid.  
'Goede kansen'"Jeremiasz en Reid vormen een koppel waar we in principe goede kansen tegen hebben", meent Scheffers. "In ieder geval worden het veel lange rally's en wordt het wachten worden op open kansen."
Tegen Gérard en Houdet was dat precies het probleem. "We kregen veel kansen en gamepoints, maar trokken toch telkens aan het kortste eind. We haalden een goed niveau, maar waren iets te behoudend op de belangrijke momenten."
Goede startScheffers en Egberink begonnen het toernooi in Mission Viejo met een overtuigende zege op de Britten David Phillipson en Marc McCarroll. Dat duel eindigde in 6-4 en 6-4. Daarna werden ook de Brit Alfie Hewett en de Zuid-Afrikaan Evans Maripa verslagen. Zij werden met 6-3 en 6-0 opzij gezet.
Scheffers en Egberink zijn in Amerika als vierde geplaatst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.