‘Weinig zwerfafval en voldoende afvalbakken’, het allerschoonste winkelcentrum staat in Helmond

6 november 2015 om 15:00
nl
Winkelcentrum Brandevoort in Helmond is vrijdagmiddag uitgeroepen tot het schoonste winkelcentrum van Nederland. Dat maakte Stichting Nederland Schoon bekend. Winkeliers van Brandevoort werden vrijdagmiddag in het zonnetje gezet door juryleden van Stichting Nederland Schoon en door een wethouder van de gemeente Helmond.
Geschreven door

Met een gemiddelde score van een 8,1 versloeg Brandevoort het Maastrichtse Glacisweg en Miro Center in  Enschede. Bezoekers van het Helmondse winkelgebied zijn voornamelijk te spreken over de vele afvalbakken, de grondige schoonmaakbeurten en over het weinige zwerfafval. Als winnaar laat Brandevoort 475 concurrenten achter zich.
Hygiëne en uitstralingIn een enquête van Stichting Nederland Schoon gaven bezoekers van Brandevoort aan uiterst positief te zijn over de hygiëne en uitstraling van het winkelcentrum. De mooie sfeerverlichting leidt bovendien zowel overdag als ’s avonds tot ‘een veilig gevoel op straat en een langere verblijfsduur’, aldus de jury.
Brandevoort mag zich nu een jaar lang het ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ noemen. “Het uitgangspunt van de competitie is simpel”, zegt directeur Helene van Zutphen van de stichting. “Als we het schoon houden, hoeven we het ook niet op te ruimen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.