Taxichauffeur zaak Niels Pijnenburg toch vervolgd: klacht ouders gegrond verklaard

6 november 2015 om 12:50 • Aangepast 25 april 2020 om 10:54
nl
De klacht van de ouders van Niels Pijnenburg uit Den Dungen tegen het besluit van justitie om een taxichauffeur niet te vervolgen voor betrokkenheid bij de dood van Niels, is gegrond verklaard. Volgens een woordvoerder van het gerechtshof in Den Bosch is het Openbaar Ministerie nu verplicht de chauffeur alsnog te vervolgen.
Geschreven door

De 27-jarige Niels stapte vorig jaar in Sint-Michielsgestel uit een rijdende taxi en overleed.
Ruzie over betalingDe taxichauffeur en Niels kregen ruzie over betaling. Niels stapte op de N617 (Den Bosch-Schijndel) bij Sint-Michielsgestel uit de rijdende taxi en raakte zeer ernstig gewond. Hij overleed in het ziekenhuis. De chauffeur meldde zich bij op het politiebureau met zijn verhaal. Hij werd aangehouden maar snel weer vrijgelaten.
Volgens justitie was er onvoldoende bewijs om de taxichauffeur te vervolgen. Justitie maakte vorig jaar daarom bekend de chauffeur niet te vervolgen. Een besluit waartegen de ouders van Niels een klacht indienden.
De ouders van Niels willen nu niet verder op de zaak ingaan. Eerder hebben ze al aangegeven dat ze het verhaal van de taxichauffeur maar moeilijk kunnen geloven. Ze denken dat hij niet de volledige waarheid spreekt en menen dat hij in ieder geval strafbaar is voor het hulpeloos achterlaten van hun zoon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.