Chantal uit Werkendam gaat opnieuw met Facebook om tafel over seksfilmpje

6 november 2015 om 14:55
nl
Facebook en wraakpornoslachtoffer Chantal uit Werkendam gaan opnieuw praten over welke expert in de systemen van Facebook op zoek mag gaan naar de identiteit van degene die een seksfilmpje van de jonge vrouw op de site heeft gezet. De zaak is vrijdag aangehouden tot 20 november.
Geschreven door

In de tussentijd gaan de partijen met elkaar in overleg. "Chantal is blij dat er dankzij de rechter eindelijk weer schot in de zaak zit. De komende tijd zal opnieuw geprobeerd worden om in overleg met Facebook tot een oplossing te komen", laat haar advocaat Thomas van Vugt weten na de zitting. Lukt het niet om tot een oplossing te komen, dan zal Chantal de rechter vragen om de knoop door te hakken.
Binnen twee wekenFacebook kreeg in juni opdracht van de Nederlandse rechter om binnen twee weken de gebruikersgegevens te verstrekken van degene die het filmpje van Chantal op de site had gezet.
Omdat Facebook zegt dat het de gegevens niet meer heeft, moet het bedrijf een externe partij toegang geven tot de systemen voor onafhankelijk onderzoek.
Welke expert?  De vrouw en het internetbedrijf zijn het tot nu toe niet eens geworden over wie dat gaat doen. Chantal wil de Nederlandse expert Mark Hoekstra aanstellen, een bekende naam in forensisch IT-onderzoek. Facebook heeft een andere voorkeur, maar daar hebben Chantal en haar advocaat Thomas van Vugt niet veel vertrouwen in.
Facebook laat vrijdag weten dat het blij is dat de rechter de argumenten van het bedrijf in overweging heeft genomen. ,"Facebook heeft er de afgelopen periode naar gestreefd om de best mogelijke deskundige voor deze belangrijke taak aangewezen te krijgen. We leven ontzettend mee met het slachtoffer en werken er hard aan om ervoor te zorgen dat dit soort ongewenste content niet op Facebook staat."
Veel bekekenHet filmpje werd in januari op Facebook geplaatst. Het is gemaakt door de ex van de jonge vrouw, maar hij ontkent dat hij het op de website heeft gezet. Het filmpje is veel bekeken en verder verspreid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.