Phillip Cocu eist einde wisselvalligheid PSV'ers en snapt niet selecteren Zoet

6 november 2015 om 19:28
nl
PSV-coach Phillip Cocu lijkt begrip te hebben voor de keus van bondscoach Danny Blind om keeper Jeroen Zoet niet op te nemen in de Oranje-selectie. Cocu en Blind hadden contact over de keeper. "We hebben elkaar gesproken", aldus de coach met een glimlach tijdens zijn wekelijkse persconferentie.
Geschreven door

Eerder ontstond er namelijk ophef toen Cocu liet weten geen contact met de bondscoach te hebben. Maar dat is dus verleden tijd, volgens de PSV-trainer.
OranjeVandaag maakte Blind zijn selectie bekend en daarin was alleen plaats voor Luuk de Jong en Jeffrey Bruma en dus niet voor onder andere Jeroen Zoet, die de laatste interland nog in de basis stond. "De bondscoach maakt altijd zijn eigen keuzes", legt Cocu uit. "En over die keuzes zal ik niks zeggen."
Maar Cocu heeft ook gezien dat Zoet de laatste weken wisselvallig presteerde. "Je moet altijd optimaal presteren wil je bij de selectie horen. Dat geldt voor iedereen. Als je niet optimaal presteert, kun je weer afvallen. Dat hebben we bij ons ook gezien bij een aantal spelers."
FC UtrechtDe coach van PSV is er overigens van overtuigd dat zijn keeper de weg naar boven weer heeft gevonden. "Dinsdag tegen Wolfsburg was hij uitstekend. Ik denk dat hij die periode nu achter zich heeft." Het zou PSV goed uitkomen. Zondag wacht FC Utrecht. En de laatste keren ging het mis na een goede prestatie tegen een topploeg. Zo werd er na Manchester United verloren van Heracles en na Ajax gelijkgespeeld tegen Excelsior.
"Die wisselvalligheid moet er uit", vindt Cocu. "We hebben nu al een aantal wedstrijden op rij goede resultaten gehaald. Het is belangrijk dat dit zondag weer gebeurt. Utrecht zit in een goede fase. Ze zijn niet sterk begonnen, maar hebben nu de goede lijn te pakken. We mogen ze zeker niet onderschatten. Maar als we hetzelfde brengen als in de Champions League, dan moeten we Utrecht verslaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.