Pas volgend jaar duidelijkheid over vrijlating verkrachter Geoffrey J. alias 'de steentjesgooier'

6 november 2015 om 17:33
nl
Er komt op zijn vroegst in januari 2016 duidelijkheid over de vrijlating van kinderverkrachter Geoffrey J, die ook wel bekend staat als de Woenselse steentjesgooier. J. zit aan het eind van zijn celstraf van 12 jaar vanwege de verkrachting van een 9-jarig meisje uit Breda.
Geschreven door

Zij werd in 2006 in haar eigen huis verkracht, terwijl haar ouders lagen te slapen. Geoffrey J. staat bekend als de Woenselse steentjesgooier, omdat hij in de jaren negentig in Eindhoven jonge meisjes naar buiten lokte door steentjes tegen hun raam te gooien. Ouders vermoordenAls de kinderen niet deden wat hij vroeg, dreigde hij hun ouders te vermoorden. Normaal gesproken komt iemand vrij na twee derde van zijn straf te hebben uitgezeten. Vandaag zou de rechter daarnaar kijken, maar dat is nu verplaatst, omdat Geoffrey J. niet in de rechtbank wilde verschijnen. Volgens zijn advocaat is J. al twee keer in elkaar geslagen in de gevangenis, steeds nadat de zaak van J. weer in de publiciteit kwam. Voor zijn eigen veiligheid zou de veroordeelde verkrachter daarom in zijn cel zijn gebleven.
Justitie vindt dat J. wel op zitting moet verschijnen, omdat er dan een duidelijk beeld kan worden gegeven over de situatie van Geoffrey J. De rechter gaat daarin mee en daarom moet de Woenselse steentjesgooier op 11 januari 2016 alsnog voor de rechter verschijnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.