Opluchting bij slachtoffer kinderverkrachter Geoffrey J: 'Hij moet naar de rechtbank komen'

6 november 2015 om 20:39
nl
Een overwinning. Zo voelt het voor de inmiddels 18-jarige Marijke, dat kinderverkrachter Geoffrey J. in januari voor de rechter moet verschijnen om te praten over zijn mogelijke vrijlating. J. zit aan het eind van zijn celstraf vanwege de verkrachting van het Bredase meisje in 2006, dat destijds 9 jaar oud was.
Geschreven door

De rechter zou zich vrijdag over de vrijlating van J. buigen, maar daar kwam de zedendelinquent niet opdagen. Om een goed beeld te krijgen van J, besloot de rechter dat hij in januari alsnog naar de rechtszaal moet komen. Zijn slachtoffer Marijke, wiens naam om privacyredenen is gefingeerd, zal ook dan aanwezig zijn bij de zitting.
'Bang hem niet te herkennen'“Ik ben bang dat als hij vrijkomt en hij loopt over straat en ik weet niet hoe hij eruit ziet, dat ik dan bij veel mannen die ook maar iets van hem weg hebben of mij verkeerd aanraken, dat ik dan denk dat hij het is. Dus vandaar dat ik hem wil zien, zodat ik niet in shock raak.”
J. staat ook wel bekend als de ‘Woenselse steentjesgooier’ omdat hij in de jaren negentig in Eindhoven jonge meisjes naar buiten lokte door steentjes tegen hun raam te gooien. Vanwege de verkrachting van Marijke werd hij veroordeeld tot 12 jaar cel. Na twee derde van zijn straf, mag hij onder voorwaarden worden vrijgelaten. De rechtszitting daarover zou vrijdag plaatsvinden.
Angst om in elkaar geslagen te wordenVolgens zijn advocaat kwam J. vandaag niet naar de rechtbank,  omdat hij al meerdere malen in elkaar is geslagen in de gevangenis, zodra zijn zaak weer in de publiciteit was geweest. Marijke had daar rekening mee gehouden.
"De kans was sowieso al klein dat ie aanwezig was, want hij is nooit aanwezig bij zulke zittingen. Vorig jaar was hij ook niet aanwezig. Omdat hij de publiciteit niet wil. Nu dat gewoon wordt geëist, is dat toch wel een overwinning.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.