200 vluchtelingen opgevangen in sporthal in Best

6 november 2015 om 19:13
nl
De gemeente Best vangt tijdelijk 200 vluchtelingen op in sporthal Naastenbest. De eerste mensen worden daar zondagmiddag verwacht. Om welke nationaliteiten het gaat, kon burgemeester Anton van Aert vrijdagmiddag nog niet zeggen. De opvang is voor maximaal zes dagen.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

"Het gaat om crisis-noodopvang", zegt de burgemeester. Hij wist dat het er aan zat te komen, alleen nog niet wanneer. De gemeente Best noemt de opvang van vluchtelingen een sociale verplichting.
Wisselende reactiesAfgelopen woensdag zijn de omwonenden van de sporthal al geïnformeerd over de komst van de vluchtelingen. De reacties, waren, zoals overal in het land, zowel positief als negatief. "Veel mensen vroegen zich af waarom dat in een woonwijk moet", zegt de burgemeester.
Maar de voetbalvereniging vroeg of ze kunnen helpen om activiteiten voor de mensen te organiseren. Vanwege de opvang is de sporthal vanaf dit weekend tijdelijk niet te gebruiken door sportverenigingen.
TelefoonnummerVoor informatie over de opvang heeft de gemeente op internet een pagina gemaakt. Ook is er zaterdag en zondag van 10 tot 14.00 uur een informatienummer dat gebeld kan worden: 140499, te kiezen zonder netnummer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.