FC Eindhoven doet goede zaken dankzij 'gouden wissels'

6 november 2015 om 22:50 • Aangepast 21 november 2020 om 14:52
De drie invallers voorkwamen vrijdagavond dat FC Eindhoven averij opliep tegen laagvlieger Fortuna Sittard. Pas in het laatste kwartier kon Eindhoven een achterstand ombuigen in een 3-1 overwinning.
Profielfoto van

Coach Mitchell van der Gaag hield zijn topscorer Jinty Caenepeel wederom buiten de basis. Zonder de razendsnelle Belg oogde FC Eindhoven voor rust vleugellam.
Eén grote kansSlechts één keer was de thuisploeg in de eerste helft echt gevaarlijk. Roald van Hout dook in de twaalfde minuut alleen op voor Ferhat Kaya, maar hij kreeg de bal niet langs de keeper.
Erg hoogstaand was het allemaal niet in het Jan Louwers Stadion, maar mede dankzij de vele fouten was het geen onaardige pot om naar te kijken.
Caenepeel en BoereHet echte vuurwerk kwam na de thee. Met invallers Jinty Caenepeel en Tom Boere was Eindhoven plots veel gevaarlijker. Caenepeel gaf Boere binnen een paar minuten een niet te missen kans, maar Boere miste toch.
Toch kwam Fortuna op voorsprong. Doelman Ruud Swinkels mocht zich die tegentreffer aanrekenen, want hij liet een simpele vangbal uit een corner zomaar los. Gökan Lekesiz kon intikken.
De invallers doen hetIn het laatste kwartier kwam FC Eindhoven echt op stoom. Een afgeslagen vrije trap kwam voor de voet van Anil Koç, ook als invaller in het veld gekomen. Hij aarzelde niet en knalde de 1-1 binnen.

Drie minuten later was het weer raak. Deze keer bleef Boere wel rustig toen hij oog in oog met keeper Kaya verscheen: 2-1. In blessuretijd pikte ook Caenepeel nog z'n doelpuntje mee.
Gouden wisselsAlle drie de invallers scoorden en dus had coach Mitchell van der Gaag niet één maar drie gouden wissels. “We hebben een vrij brede selectie. Voorin hebben we heel veel mogelijkheden, verschillende soorten spelers. Dan is het prettig als die erin komen dat ze het verschil kunnen maken”, zei de trainer na afloop.
Toch lijkt het raar dat topscorer Jinty Caenepeel iedere week weer als wissel begint. Maar Van der Gaag vindt dat een logische keuze. “Jinty komt van ver. Hij wordt steeds sterker. Hij traint nu volledige weken met het team mee. Hij komt er gewoon aan. Op dit moment is hij in deze rol erg belangrijk.”
Net geen koploperDankzij de overwinning blijft FC Eindhoven prima meedoen in de strijd om de bovenste plekken in de Jupiler League. Het verschil met koploper Go Ahead Eagles, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld, is maar één punt.