Hockeysters MOP Vught winnen verrassend van Laren: 'We hadden geloof dat er iets te halen viel'

7 november 2015 om 01:18
De hockeysters van MOP hebben vrijdagavond verrassend gewonnen van Laren. De thuisploeg was in Vught met 2-1 te sterk voor de topformatie.

Sierou Frankema had Laren al na zes minuten op voorsprong gezet, maar daarna stokte de productie. In de tweede helft maakte Pleun van der Plas gelijk en vlak voor tijd zorgde Natalia Wisniewska voor de 2-1. Zij benutte een strafcorner. MOP staat op een knappe gedeeld vijfde plaats op de ranglijst, met veertien punten uit tien wedstrijden.
'Megatrots'"We hebben er ontzettend hard voor gewerkt", blikt verdediger Marcella van der Poel terug. "We hebben ons de hele wedstrijd aan de afspraken gehouden en de juiste focus gehad. We speelden met het geloof dat er iets te halen viel, ook al is Laren een top vier-ploeg."
Van der Poel is 'megatrots' op haar team. "Nu mogen we even nagenieten, maar zondag moet de knop om voor de volgende wedstrijd, tegen Hurley."
Oorwassing Oranje ZwartWinst was er vrijdag ook voor HC Den Bosch. Die ploeg versloeg het nog puntloze Push in Breda met 3-0. Maartje Paumen, Ireen van den Assem en Lieke Hulsen scoorden. Oranje Zwart liep tegen SCHC tegen een stevige 5-1 nederlaag aan. Jill Boon redde de eer voor de thuisploeg.
De hockeysters van HC Den Bosch staan door de overwinning op Push op de tweede plaats, twee punten achter Amsterdam. Oranje Zwart en Push staan in de onderste regionen. Oranje Zwart neemt met negen punten de negende plaats in. Push staat laatste.