Video

Feestgangers bij Campina Eindhoven: 'Geen melk maar drank en drugs'

7 november 2015 om 12:30
nl
Uit de kelderbox van de voormalige Campina melkfabriek in Eindhoven klinkt snoeiharde technomuziek. De bassen dreunen over straat. Dit is de plek waar jongeren volgens D'66 in Eindhoven illegaal feesten met veel drugs. De feestgangers zelf zien dat anders: "Wij doen niets illegaals, tegenwoordig wordt iets nogal snel illegaal genoemd."
Geschreven door

Op de foto willen ze niet, de ongeveer acht bewoners van de voormalige Campinafabriek. Krakers zijn ze volgens bewoner Tom niet: "Wij hebben een overeenkomst met de eigenaar van het gebouw".
NegatiefZe hebben zich gestoord aan de negatieve publiciteit in de krant. "Wij houden van harde techno muziek, een jointje en drank, dat is niet verboden".
De kritiek van D'66 is, dat ze op het dak feesten, wat levensgevaarlijk is. Maar Tom zegt dat het niet de bewoners  zijn die dat doen: "Dat zijn scholieren, als ik het zie dan haal ik ze eraf".
Donkere kelderDe groep woont sinds juli in het Campina gebouw. Op de vraag of er dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen is het antwoord; "In onze kelder is het donker". Als ze weg moeten bij Campina dan gaan ze zo naar een andere plek:" Dit is een levenswijze waar wij voor kiezen".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!