Video

Buurt heet asielzoekers van Orangerie in Eindhoven welkom: 'Vriendschap en vrede'

7 november 2015 om 16:00
nl
Met de kortste vredesmars ooit, van een paar honderd meter, zijn de bewoners van asielzoekerscentrum Orangerie in Eindhoven zaterdag welkom geheten door de buurt. De vluchtelingen werden in het Nederlands en Arabisch toegesproken.
Geschreven door

Na een korte toespraak liepen de buurtbewoners en asielzoekers hand in hand met een spandoek naar het AZC Orangerie. Op het spandoek de tekst: 'Samen op weg naar vrede en vriendschap'.
Tegengeluid"Wij wilden eens een positief tegengeluid laten horen", zegt Bart Willemse, één van initiatiefnemers. "Wij zijn gewone buren, zonder politiek of religieuze achtergrond. Als je zelf ergens gaat wonen, vind je het ook fijn als de buren je welkom heten."
Abduhl is gevlucht voor het oorlogsgeweld in Syrië en spreekt al een aardig mondje Nederlands. Hij voelt zich welkom in de buurt en in Nederland en is erg blij met het initiatief: "Dit voelt goed, Nederland is mijn land."
Op de koffieAls het aan de buurtbewoners ligt, blijft het niet bij deze ene keer en gaan de mensen vaker bij elkaar op de koffie. Want dat is de beste manier om elkaar te leren kennen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.