Het was de warmste 7 november ooit, records Woensdrecht en Gilze Rijen gebroken

7 november 2015 om 18:12
nl
In Woensdrecht en de gemeente Gilze en Rijen zijn zaterdag warmterecords gebroken. In Woensdrecht kwam de temperatuur uit op 19,3 graden. In Gilze en Rijen tikte de thermometer 18,9 graden aan.
Geschreven door

"Het oude record in Gilze en Rijen stamt uit 1965. Toen werd het op 7 november 18,8 graden", vertelt Britta van Gendt van MeteoGroup. "In Woensdrecht werd het record zelfs ruimschoots verbeterd. Daar dateerde het oude record uit 2005. Toen werd het op 7 november 15,4 graden."
In Eindhoven en Volkel werden geen records gebroken, al was het in Volkel wel de op één na warmste 7 november sinds het begin van de metingen. Het werd daar zaterdag 18,3 graden.
'Dik in de sneeuw'"We hebben weleens jaren gehad dat we nu dik in de sneeuw zaten. Voor de warmteliefhebbers is het nu even genieten", vertelt Van Gendt. "Voorlopig blijft het zo warm. We houden deze zuidelijke wind en aanvoer van warme lucht. De temperatuur blijft hoog."
Het weer was zaterdag alleen niet zo fraai. Het bleef tamelijk bewolkt. Voor zondag verwacht Van Gendt mooier weer. "Ik denk dat we dan een hele aardige dag krijgen met droog weer en regelmatig de zon erbij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.