Willem II verliest thuis met 2-3 van Excelsior

7 november 2015 om 22:41
Willem II heeft zaterdag het duel met Excelsior - een concurrent in de onderste regionen van de eredivisie - met 2-3 verloren. De Tilburgers blijven door dit resultaat steken op de zestiende plaats, de Rotterdammers klimmen naar de tiende plaats.

Het veld in Tilburg werd vlak voor aanvang van de wedstrijd nog geteisterd door een wolkbreuk, maar bleek toch goed te bespelen. De wedstrijd begon zelfs ronduit spectaculair met twee doelpunten binnen twee minuten. Richairo Zivkovic zette de thuisploeg op voorsprong - met een laag schot in de verre hoek - en in de tegenaanval was het direct raak voor Tom van Weert, die scoorde op aangeven van Daryl van Mieghem. Van Mieghem was kort daarna zelf ook dichtbij een goal, maar zijn schot ging rakelings naast het doel van Kostas Lamprou.
Opnieuw op voorsprongWillem II kwam na twintig minuten opnieuw op voorsprong. Dries Wuytens tikte raak uit een voorzet van zijn broer Stijn. Wederom hield de Tilburgse voorsprong niet lang stand, want nog binnen het halfuur stond het 2-2. Verdediger Sander Fischer werd bij een vrije trap naar de grond getrokken door Dries Wuytens, waarna Jeff Stans de toegekende strafschop benutte.
Excelsior begon sterk aan de tweede helft, in een poging zelf eens op voorsprong te komen. De grootste kans tijdens dit offensief was voor Brandley Kuwas. Die kon alleen op de keeper afstormen, maar hij raakte niet voorbij Lamprou.
BlunderAan de andere kant liet doelman Tom Muyters de bal uit een hoekschop door zijn handen glijden, maar Fischer kon op de doellijn erger voorkomen. In de tegenaanval had een blunder van Dries Wuytens - weer hij - wél fatale gevolgen. De doelpuntenmaker en strafschopveroorzaker liet de bal in een ongevaarlijke situatie onder de voet door glippen. Van Mieghem reageerde attent. Hij rondde alleen voor Lamprou doeltreffend af: 2-3.