'Alleen nog vel over', tiener opgepakt voor gruwelijk vuurwerkongeluk waarbij 12-jarige hand verloor

9 november 2015 om 10:12 • Aangepast 21 november 2020 om 14:51
nl
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Den Bosch een 16-jarige jongen opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het vreselijke vuurwerkongeluk waarbij een 12-jarige jongen zijn hand verloor.
Profielfoto van Nijs Yoeri
Geschreven door
Nijs Yoeri

Het ongeluk vond rond zeven uur 's avonds plaats in een speeltuintje aan de Veldwijkstraat. Een zogenoemde Cobra - illegaal vuurwerk met de kracht van een kleine handgranaat - bleek daar op een afgrijselijke manier te zijn ontploft.

Hand kwijt
Na het horen van een harde klap en gegil ontdekten buurtbewoners dat de 12-jarige jongen ernstig gewond was aan zijn hand. De jongen werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij definitief zijn hand kwijt is.

Een 9-jarige jongen zag het allemaal gebeuren. "Ik ben er heen gerend. Ik schrok heel erg en ik vond het heel eng om te zien. Alles is eruit geklapt, zal ik maar zeggen. Er was alleen nog vel over."

Naar huis
Eerst wilde de jongen nog naar huis rennen. "Maar ik heb gezegd dat hij moest blijven staan. Toen ben ik hulp gaan halen. Zij hebben er een handdoek omheen gedaan."

De politie heeft nog lange tijd gezocht naar resten van de hand, maar die viel niet meer te redden. De jongen ligt nog in het ziekenhuis. Hij heeft veel pijn, schaafwonden en last van oor.

Slachtofferhulp geregeld
De politie startte na de ontploffing een onderzoek. Het speeltuintje werd afgezet en getuigen werden gehoord. Het onderzoek leidde onder meer naar de 16-jarige jongen, die aan het eind van de nacht werd aangehouden. Hij zou het vuurwerk hebben geleverd.

Bij het vuurwerkongeluk waren meer kinderen aanwezig. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld, laat de politie weten.

LEES OOK:

Vader uit Werkendam ontdekt illegale Cobra's van zoon op zolder en brengt die naar politiebureau

Jongen verliest hand bij vuurwerkongeluk in Den Bosch

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.