PSV verslaat FC Utrecht met 3-1, ondanks gemiste penalty Luuk de Jong

8 november 2015 om 14:54
PSV heeft de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht zondag met 3-1 gewonnen. Na de eerste helft stond het in Eindhoven al 1-0. Bart Ramselaar maakte vlak na rust gelijk. Toen was het even bibberen, maar Santiago Arias en Luuk de Jong bezorgden de thuisploeg alsnog de ruime zege.

PSV begon de competitiewedstrijd zondagmiddag vlammend. Hector Moreno opende al na twee minuten de score. Verdediger Jeffrey Bruma kopte een corner - die aan de goal vooraf ging - tegen de paal. De Mexicaan twijfelde vervolgens geen moment en schoot de rebound hard binnen.
Weer gaat het mis na rustNa een halfuur was Jurgen Locadia dicht bij de 2-0. Een afstandspoeier van de aanvaller tikte Utrecht-doelman Robbin Ruiter ternauwernood uit de kruising. FC Utrecht was een paar keer dreigend via de Fransman Sebastien Haller, maar die werd op tijd afgestopt.
Na de rust ging het toch mis voor PSV. Zoals wel vaker dit seizoen scoorde de tegenstander vlak na de pauze. Bart Ramselaar schoot de 1-1 binnen, na een aanval die ternauwernood afgeslagen leek. En meteen na die treffer kwam PSV goed weg, toen Haller rakelings langs het doel van Jeroen Zoet mikte.
Penalty gekeerdIn de zestigste minuut bezorgde Santiago Arias PSV een nieuwe voorsprong. De rechtsback werd goed vrijgespeeld door invaller Gastón Pereiro - de Uruguayaan kwam in het veld voor Luciano Narsingh - en hij schoot de bal met de buitenkant van de voet langs Robbin Ruiter.
Luuk de Jong had PSV tien minuten later in veilige haven kunnen schieten, maar Ruiter keerde zijn penalty. Die strafschop werd gegeven na hands van Mark van der Maarel in het Utrechtse strafschopgebied. Hij kreeg de bal tegen zijn hand aan, toen hij met een sliding probeerde een voorzet te blokkeren.
Zeven minuten later nam De Jong revanche. Uit een voorzet van Locadia schoot hij hoog en hard alsnog de 3-1 achter Ruiter. Gastón Pereiro had de kroon op het Eindhovense werk kunnen zetten, maar hij schoot de bal vlak voor tijd na een fraaie actie tegen de lat.
Feyenoord-AjaxPSV stijgt door de zege naar de tweede plaats in de eredivisie. PSV staat nu twee punten achter Ajax, dat 1-1 gelijkspeelde tegen Feyenoord. De Rotterdamse club zakt naar de derde plaats.