Video

Ronkende motoren en racende trucks: twaalfde Dakar Pre-proloog in Valkenswaard [FOTO'S]

9 november 2015 om 00:52 • Aangepast 21 november 2020 om 14:51
nl
Het Eurocircuit in Valkenswaard is zondag overspoeld met liefhebbers van auto- en motorsport. Daar presenteren de Nederlandse deelnemers van de Dakar Rally 2016 dit weekend hun kunsten. Fans kunnen op zondag onder andere komen kijken naar de Brabantse Dakar-toppers Gerard de Rooy, Frans Verhoeven en Hans Vogels.
Profielfoto van
Geschreven door

De Dakar Pre-proloog is de laatste test voor de deelnemende coureurs voor de start van de Dakar Rally op 2 januari. Het spektakel trok vorig jaar tijdens de elfde editie bijna 30.000 bezoekers.
'Beregezellig'In het novemberzonnetje is het goed toeven op het circuit. Er heerst een gezellige sfeer. “Dit is echt een uitje voor de hele familie”, vertelt een bezoeker terwijl de motoren langs scheuren. “We komen hier al vier jaar. Vandaag wordt weer een gezellige dag.”
“De enorme vrachtwagens zijn het mooist om te zien”, meent een andere trouwe bezoeker. De ronkende motoren en de opspattende modder zorgen voor een hoop spektakel op het circuit. “Maar eigenlijk gaat het niet alleen om de wagens. Het is hier gewoon beregezellig! Een beetje banjeren door de bagger, en natuurlijk de deelnemers zien.”[tweet:body:https://twitter.com/renevanhoof/status/663291416949465089] Ontmoet je favorietVoor veel bezoekers vormt een ontmoeting met de deelnemers van de Dakar Rally het hoogtepunt van de dag. Want niet alleen komen de voertuigen en coureurs in actie op de baan. Ook in de paddock is veel te zien voor bezoekers. De deelnemende teams presenteren hier hun materiaal. Coureurs en teamleden lopen ook rond in de paddock, dus iedereen kan zijn favoriet ontmoeten.
Wie de coureurs wil ontmoeten, moet er wel wat voor over hebben. Zondagochtend stonden er files richting het parcours in Valkenswaard. [tweet:body:https://twitter.com/renevanhoof/status/663281809107648513]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.