Veiligheid chemisch bedrijf ELD in Oosterhout na brand 'nog steeds niet optimaal'

8 november 2015 om 16:51
nl
De veiligheid bij chemisch bedrijf ELD in Oosterhout, waar in 2013 een grote brand uitbrak, is nog steeds niet optimaal. Dat is de conclusie van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), meldt BN DeStem.
Geschreven door

Op 4 juni 2013 brak een grote brand uit bij ELD op industrieterrein Weststad. Het verbrande plastic van containers en vaten zorgde toen voor een enorme rookpluim die tot in de verre omtrek te zien was. De brand zou een gevolg zijn geweest van een explosie in het pand. Na de brand bleek dat er veel mis was bij het bedrijf.
Onderzoek nu pas naar buitenDe krant meldt dat de ILT al in juli 2014 constateerde dat ‘het vereiste beschermingsniveau bij ELD niet werd gerealiseerd’. Maar de conclusies van het onderzoek kwamen pas naar buiten toen raadslid Cees Noltee van Groen Brabant op internet ontdekte dat de inspectie een rechtszaak tegen het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout aanspande.
Volgens de inspectie heeft het college in december 2014 ten onrechte een vergunning afgegeven voor aanpassingen in het bedrijf. De gemeente Oosterhout is het niet eens met de conclusies van de ILT.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.