Video

'Het gevoel van vroeger terugbrengen', 1100 bezoekers bij reünie discotheek Hollywood in Eindhoven

8 november 2015 om 17:29
nl
De tijd van Saturday Night Fever en disco-glitterbollen herleefde zondagmiddag in de Effenaar in Eindhoven. Daar werd een reünie gehouden van de eind jaren zeventig geopende discotheek Hollywood. Een sensatie destijds, een echte disco met een verlichte dansvloer!
Geschreven door

De bezoekers van weleer staan deze zondag opnieuw in de rij. Ruim dertig jaar ouder zijn ze intussen, maar ze willen het gevoel van toen nog eens herbeleven. "Toen was het ook op zondagmiddag, nu komt dat gezien onze leeftijd goed uit", grapt een vrouw.
Verlichte dansvloerDat er behoefte was een reünie blijkt uit de drukte. Het feest is met 1100 bezoekers helemaal uitverkocht. De grote zaal van De Effenaar is voor deze gelegenheid omgetoverd in een heuse disco. Inclusief glitterbol, danceclassics en de befaamde verlichte dansvloer.
"De mensen op straat vroegen ernaar dit gevoel nog eens terug te brengen", zegt Hugo van Rooij, die het samen met zijn broer Piet organiseerde.
In de rij staan"Vroeger stonden ze zondagmiddag in de rij en dan deden ze heel stoer alsof ze 16 waren, terwijl ze 13 waren. En nu staan diezelfde mensen weer in de rij om binnen te komen", stelt Hugo tevreden vast.
De reünie lijkt voor de bezoekers alvast geslaagd. Enigszins aarzelend betreden de eerste veertigers en vijftigers aan het begin van de middag de verlichte dansvloer. "Ik wou zo vaak dat die tijd nog eens terug kon komen, maar helaas..", verzucht een vrouw. "Maar misschien lukt het vanmiddag wel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.