Brabantse burentwist tussen FC Den Bosch en FC Oss eindigt in spektakelstuk

8 november 2015 om 17:39
FC Den Bosch heeft de altijd beladen burenruzie tegen FC Oss zondag met 4-2 gewonnen. Vooral in de eerste helft was de streekderby een waar spektakelstuk, met liefst vijf doelpunten binnen twintig minuten.

Uitblinker was de Duits-Bosnische spits Denis Pozder, die namens FC Den Bosch twee wonderschone treffers liet aantekenen. FC Oss speelde bijna zeventig minuten met een man minder, na een rode kaart voor doelman Nick Hengelman.
Vaak kenmerken derby's zich door snoeiharde acties en weinig leuk voetbal, maar tijdens deze burenruzie tussen FC Den Bosch en FC Oss was daar bepaald geen sprake van. Amper vijf minuten duurde het voordat FC Den Bosch dankzij Furghill Zeldenrust op voorsprong kwam via een redelijk makkelijk toegekende strafschop. Korte tijd later leek Pozder met een doeltreffende lob de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien: 2-0.
JuweeltjeHet seizoen van FC Oss kenmerkt zich door pech en teleurstelling, maar wonderbaarlijk genoeg wist de ploeg van de geplaagde trainer Reinier Robbemond zich in Den Bosch te herstellen van de vlugge achterstand. Eerst was het Felitciano Zschüsschen die een - houdbare - vrije trap benutte. Daarna legde ook Ossenaar Fatih Kamaci vanaf de strafschopstip succesvol aan: 2-2. Eindelijk hoogtepunten in een donker seizoen, maar de opleving bleek van zeer korte duur.
Opnieuw was het Pozder die met een juweeltje de gastheren weer op voorsprong bracht. Alsof het voor FC Oss allemaal nog niet erg genoeg was, moest even later doelman Hengelman het veld ruimen. Hij kreeg zijn tweede gele kaart van de middag, voor een overtreding buiten zijn strafschopgebied. En dat allemaal na 22 minuten voetballen. Hoewel in overtal en ondanks een veelvoud aan Bossche kansen, had de thuisploeg geluk dat met een voorsprong de rust werd gehaald.
Osse goal afgekeurdIn de slotfase van de eerste helft leek Istvan Bakx FC Oss namelijk met een vrije trap Oss op gelijke hoogte te schieten. Maar de bal zou volgens de arbiters net niet volledig de doellijn zijn gepasseerd. In de tweede helft was het spektakel stukken minder. Den Bosch viel weliswaar aan, maar de ingevallen doelman Xavier Mous hield prima stand. Op hun beurt kwamen de Ossenaren er geregeld aardig uit, maar de gelijkmaker bleef uit. In de slotfase maakte Maarten Boddaert aan alle spanning definitief een eind: 4-2.
“De ploeg is blijven strijden. Een gebrek aan inzet kan ik ze niet verwijten. We maken wel te veel onnodige fouten en dat is een beetje het beeld van de wedstrijd”, reageerde FC Oss-trainer Reinier Robbemond.