Video

Vierlingsbeek zamelt met succes geld in voor doorstart van eigen frietkot

8 november 2015 om 21:23
nl
Investeren in friet, kroketten en frikandellen. In Vierlingsbeek is een financiële reddingsoperatie op touw gezet om de enige snackbar van het dorp een doorstart te laten maken. Veel dorpsbewoners hebben al geld geïnvesteerd in de crowdfundingsactie: 'Beek zonder friet, dacht het niet.'
Geschreven door

Vijftienduizend euro heeft Maarten Hermans nodig om de inventaris van de enige snackbar in het dorp te kunnen overnemen. Geld dat de bank niet wilde uitlenen. "We zijn bijna vier weken bezig en we hebben al ruim negenduizend euro opgehaald", vertelt een enthousiaste Hermans. "Zoals het er nu uitziet gaat de actie 'Beek zonder friet dacht het niet', nog slagen ook."
De bank wilde niet Hermans wil de inventaris van de plaatselijke snackbar het Zwaantje, dat binnenkort definitief de deuren sluit, overnemen om in zijn eigen horecapand een snackbar te kunnen openen. Uiteraard ging hij bij de bank langs voor een lening maar kreeg niets. "De horeca zien ze echt niet meer zitten."
Samen met dorpsgenoot Tim Reefs werd een crowdfundingsactie opgezet. Belangstellenden konden kiezen uit twee mogelijkheden om het initiatief financieel te ondersteunen. Dat was tweehonderdvijftig euro doneren tegen acht procent rente of voor vijftig euro een tegoedbon kopen, die geldig is in de nieuwe snackbar.
FrietrendementHet populairst is de tegoedbon, vertelt Tim Reefs. "Het zijn vooral de jongeren in het dorp die een tegoedbon aanschaffen. Met die bon, die vijftig euro kost, kunnen ze straks voor zestig euro friet, kroketten en frikandellen bestellen. Dat is een frietrendement van twintig procent."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.