Video

Reizigers op station Breda verrast door balletvoorstelling

9 november 2015 om 09:37
nl
Treinreizigers in Breda werden maandagochtend getrakteerd op een bijzondere balletvoorstelling.
Geschreven door

In het stationsgebouw was een optreden van dansers van De Dutch Don't Dance Division.
Breaking BadDe korte voorstelling was ter promotie van een nieuwe dramaserie, Flesh and Bone, van HBO over een balletdanseres die in de harde danswereld van New York probeert te overleven. Het script van de tv-serie is van de scenarioschrijver die ook de populaire serie Breaking Bad schreef.
De mini-uitvoering werd gedanst naast de piano die in de stationshal staat. Deze werd live bespeeld. Toevallig passerende reizigers komen er maar weinig in deze hoek van het station, maar via social media was ruchtbaarheid aan de actie gegeven.
Koffie erbijEen mevrouw, speciaal voor de dansers naar het station gekomen, kijkt glimlachend naar de korte voorstelling. "Heel mooi, vooral ook de emotie op de gezichten van de dansers."
Nog een mevrouw kijkt toe, met een kop net gekochte, dampende koffie in de hand: "Ik woon hier vlakbij en had er op Facebook over gelezen. Ik ben pas net wakker dus had thuis nog geen tijd gehad voor koffie."
Niet in pakketDe toeschouwers zijn het erover eens, dit mag best nog vaker gebeuren bij de piano in het stationsgebouw. Maar of ze nu ook gaan kijken naar de nieuwe HBO-serie over ballet? "Ik heb het niet in mijn zenderpakket!"
Behalve in Breda werd tegelijkertijd ook gedanst op de stations in Amsterdam en Delft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.