Twee Brabantse restaurants voor het eerst onderscheiden met 'halve Michelinster' Bib Gourmand

9 november 2015 om 10:10
nl
De restaurants Versaen in Ravenstein en De Beleving in Sint-Oedenrode zijn door Michelin voor het eerst onderscheiden met een Bib Gourmand. Enkel restaurants die een driegangenmenu aanbieden voor maximaal 35 euro komen in aanmerking voor de onderscheiding. Een Bib Gourmand wordt ook wel gezien als een halve Michelinster.
Geschreven door

Voor een plekje in de aparte versie van de gids komen enkel restaurants in België, Luxemburg en Nederland in aanmerking. In totaal telt de lijst nu 317 restaurants, waarvan er 58 hun intrede doen.
Overigens is de Bib Gourmand van restaurants Artisan in Den Bosch en Zout& Citroen in Oosterhout vervallen. Net als in 2015 telt de nieuwe lijst in totaal 21 Brabantse restaurants.
Bib Gourmand óf MichelinsterDe befaamde Rode Gidsen van de bandenfabrikant Michelin geven aan hoeveel sterren een restaurant heeft. Sinds enige jaren worden er afzonderlijke Rode Gidsen uitgebracht met alleen de Bib Gourmand-restaurants, zoals voor Parijs of de Benelux.
Restaurants kunnen geen Bib Gourmand en Michelinster tegelijk hebben. Bib is de afkorting van Bibendum, het bekende Michelinmannetje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.