Eigenaar in brand gestoken Palazzo Theater in Grave aangehouden

9 november 2015 om 12:07
nl
De 33-jarige eigenaar van het Palazzo Theater in Grave, Jan-Paul Beukering, is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht te zijn betrokken bij de brandstichting in zijn theater. Hij meldde zich maandagochtend op verzoek van de politie op het bureau.
Geschreven door

In de nacht van zondag 26 op maandag 27 april, op Koningsnacht, verwoestte een grote brand het theater aan de Maasstraat. De politie ging al gauw uit van brandstichting en startte een groot onderzoek. De zaak kreeg daarna veel aandacht in opsporingsprogramma's.
ZIE OOK: Noodverordening na verwoestende brand Palazzo Theater in Grave
In de loop van het onderzoek kwam de eigenaar als verdachte naar voren, meldt de politie maandag in een persbericht. Agenten doorzochten donderdag meerdere locaties, waaronder het huis en een loods van de verdachte. Daarbij werden gegevensdragers, administratie en geld in beslag genomen.
ZIE OOK: Grote brand verwoest Palazzo Theater tijdens Koningsnacht
Overval voorafgaand aan de brandKort voor de brand zou Beukering zijn overvallen en vastgebonden door twee onbekende mannen, zo doet het verhaal al lange tijd de ronde in Grave. Beukering wilde toen niet op dat verhaal reageren. De politie benadrukt in een persbericht dat verder onderzoek moet uitwijzen of de man inderdaad betrokken is bij de brandstichting.
ZIE OOK: Eigenaar Palazzo Theater Grave mishandeld vlak voor verwoestende brand
De recherche neemt ook een eerdere overval op het theater mee in het onderzoek naar de brand. Op 21 april van dit jaar zou de eigenaar door twee onbekende mannen zijn overvallen. Beukering wist ze toen, naar eigen zeggen, uit zijn theater te jagen met een luchtbuks.
Alles over de theaterbrand in Grave, lees je op onze themapagina: Omroepbrabant.nl/theaterbrandgrave

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.