'Hopelijk is het allemaal een misverstand', Grave hoopt dat eigenaar van Palazzo onterecht vastzit - Omroep Brabant
Video

'Hopelijk is het allemaal een misverstand', Grave hoopt dat eigenaar van Palazzo onterecht vastzit

9 november 2015 om 16:18
nl
"Een afgebrande zaak kun je opbouwen, een verwoeste reputatie niet", reageert de overbuurman van theater Palazzo in Grave. In april brandde het theater af na een mislukte overval. Tenminste dat verhaal vertelde de eigenaar van Palazzo altijd. Nu is hij een verdachte in deze zaak.
Geschreven door

In Grave reageren betrokkenen vol ongeloof. Iedereen in Grave is een betrokkene. Palazzo was de plek waar de belangrijkste carnavalsactiviteiten gehouden werden, waar gekaart werd en gedanst.
Raar verhaalHet verhaal van de eigenaar klonk altijd al vreemd. In de nacht van zondag 26 april op maandag 27 april werd de man overvallen, vastgebonden en overgoten met benzine. De eigenaar kon zichzelf op tijd bevrijden, maar kon niet voorkomen dat zijn theater in vlammen opging.
De meesten hopen nu vooral dat het niet waar is. Dat het een misverstand is dat de eigenaar nu als verdachte wordt gezien. Vorige week waren er huiszoekingen in de woning van de eigenaar, zijn moeder en in een loods. Maandag is de eigenaar door de politie aangehouden.
Veel onbeantwoordWat de aanleiding voor de aanhouding is wil de politie niet kwijt. Ook over het motief blijft het gissen. In de naastgelegen bakkerij van Palazzo zijn ze mild over de verdachte. "Wij hebben altijd prima samengewerkt met de hele familie. Het is namelijk een echt familiebedrijf. Mijn rookschade is inmiddels hersteld en ik heb door de brand meer aandacht gekregen dan ooit."
Ook de de overbuurman reageert vol medeleven. "Ik vind dit nieuws erger dan de brand zelf. Voor de moeder van de verdachte is dit een drama. Zij heeft zich altijd enorm ingezet voor Palazzo. Palazzo was het hart van Grave. Het hart van Grave klopt niet meer, letterlijk en figuurlijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.