Man die vuurwapen tegen hoofd kreeg gedrukt, komt belager na vier dagen opnieuw tegen

9 november 2015 om 20:42
nl
De 18-jarige jongeman die op 15 september in Breda een pistool tegen het hoofd kreeg gedrukt, kwam zijn belager vier dagen later opnieuw tegen. Dat zegt het slachtoffer maandagavond in Bureau Brabant. In het opsporingsprogramma van Omroep Brabant toonde de politie een compositietekening van de gewapende overvaller.
Geschreven door

De overvaller, vermoedelijk van Marokkaanse komaf, verraste het slachtoffer ’s avonds op het fietspad bij de Luikstraat, ter hoogte van de Minderhoutstraat. Uit het niets sprong hij voor hem en drukte een pistool tegen het hoofd van de fietser. “Ik was bang dat het voor mij over was. Een vuurwapen maakt op mij persoonlijk heel veel indruk.”
'Het was een zware week'Bij de brute straatroof, nabij tuincentrum Intratuin, eiste de overvaller dat de tiener zijn spullen af moest geven. De verdachte sloeg echter zonder buit op de vlucht omdat hij schrok van een tegemoetkomende auto. De politie is naarstig op zoek naar de bestuurder van deze grijze stationwagen.
Na de straatroof bleef het slachtoffer verbijsterd achter. Een paar dagen later kwam hij opnieuw oog in oog te staan met zijn belager. “Het was een zware week voor mij, dus ik besloot om naar de bioscoop te gaan. Eenmaal op de terugweg zag ik de overvaller opnieuw. Vlakbij mijn huis, in de omgeving van de Keplerstraat.”
ZIE OOK: Wie drukte pistool tegen hoofd van jonge fietser in Breda? Politie toont compositietekening
SignalementDe politie sluit niet uit dat de overvaller eerder met een vuurwapen mensen heeft beroofd. Het gaat om een man van ongeveer 20 tot 25 jaar met kort zwart haar. Hij zou ongeveer 1,80 meter lang zijn. De dader droeg een donkerkleurige spijkerbroek en een korte zwarte jas met capuchon.
Wie meer informatie denkt te hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.