Chinees paviljoen als cadeautje van Nanjing voor Strijp-S in Eindhoven, bouw begonnen

9 november 2015 om 22:25
nl
Op Strijp-S in Eindhoven is maandag een begin gemaakt met de bouw van een Chinees paviljoen. Het gebouw is een cadeau van de Chinese stad Nanjing waar Eindhoven al dertig jaar een stedenband mee heeft. Het paviljoen moet volgend jaar klaar zijn. Bij de 'Ground Breaking Ceremony' maandagmiddag was ook een delegatie uit Nanjing.
Geschreven door

Het Chinese paviljoen op Strijp-S is ontworpen door de Chinese architect Zhao Chen. De twee muren aan de zijkant van het gebouw zijn een verwijzing naar de 600 jaar oude stadsmuur van Nanjing.
Lichtgebogen dakDe grote opgehangen lantaarn is een verwijzing naar de lampionnen die door veel Nederlanders maar ook door de Chinezen zelf als typisch Chinees worden gezien.
Ook de daken van het paviljoen hebben de licht naar boven gebogen Chinese dakvorm.
Theeceremonies De gemeente Eindhoven wordt de eigenaar van het paviljoen. Er zijn inmiddels plannen om het gebouw te gebruiken voor exposities en theeceremonies, voor taallessen en voor andere evenementen.
De bijeenkomst maandagmiddag was niet de werkelijke start van de bouw maar eerder een ceremonie. Zulke ceremonies zijn in de Chinese cultuur belangrijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.