'Uitfluiten werkt alleen maar averechts', zegt Anthony Lurling en hij kan het weten

9 november 2015 om 19:34
nl
PSV-spelers Adam Maher en Luciano werden zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht uitgefloten door de eigen aanhang. Volgens ervaringsdeskundige Anthony Lurling van FC Den Bosch het domste wat de PSV-supporters kunnen doen: "Het helpt niet."
Geschreven door

Lurling maakt hetzelfde mee toen hij in in 2002 naar Feyenoord ging. Een groot deel van de Feyenoord-aanhang was nog boos op hem omdat hij een paar jaar eerder in dienst van sc Heerenveen Bonaventura Kalou een rode kaart 'aangenaaid' zou hebben.
"Dat akkefietje met Kalou is me nooit vergeven door een deel van de Feyenoord-supporters. In het begin werd ik dus vaak uitgefloten als ik een mindere wedstrijd speelde. Ik was toen 24 jaar oud en had het daar best moeilijk mee".
Onder een vergrootglasVolgens Lurling werkt uitfluiten alleen maar averechts. "Deze spelers zijn net als ik aanvallend ingesteld en moeten hebben van hun creativiteit en acties. Als je uitgefloten wordt en je weet dat je onder een vergrootglas ligt bij het publiek dan speel je niet je eigen spel. Dan ben je bang om fouten te maken en ga je met de handrem erop spelen. Ik hoop niet voor Narsingh en Maher dat zij ook angstig gaan worden."  
AdviesHet advies van Lurling aan de PSV-supporters is dus duidelijk: "Uitfluiten helpt niet. Als je deze spelers nog een beetje van waarde wil zien voor je club stop dan met fluiten"
Ook voor Maher en Narsingh heeft Lurling nog een tip: "Maak je niet druk. In voetbal is alles betrekkelijk. Als je straks een paar goede wedstrijden speelt, krijg je vast weer een applauswissel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.