‘Kamperende’ vrachtwagenchauffeurs vluchten naar Brabant: vakbond wil verbod

9 november 2015 om 20:41
nl
Vrachtwagenchauffeurs die hun weekendrust verplicht in de cabine moeten doorbrengen, vluchten de grens over naar Brabant omdat dit in België verboden is. Vakbond CNV vindt daarom dat Nederland ook een verbod moet invoeren op het overnachten in de vrachtwagen.
Geschreven door

"Het moet afgelopen zijn met de praktijk waarbij vrachtwagenchauffeurs min of meer gedwongen worden om hun weekendrust in hun cabine door te brengen, op parkeerplaatsen zonder voorzieningen", vindt Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.
In België en Frankrijk worden al hoge boetes en zelfs gevangenisstraffen uitgedeeld aan chauffeurs die hun verplichte weekendrust in de cabine doorbrengen. Nu er in Duitsland misschien ook een verbod komt, verwacht CNV dat er nog meer chauffeurs naar de Nederlandse grensprovincies rijden.
Van Rijssel: "Elk land gaat daar anders mee om. Nederland kan, als EU-voorzitter in 2016, hierin echt het voortouw nemen. Dat is nodig, want bedrijven en chauffeurs zitten niet te wachten op aparte en verschillende regeltjes per land."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.