Vuurwerkongeluk waarbij jongen hand verloor schokt burgemeester Rombouts: 'Ouders moeten opletten'

9 november 2015 om 20:18 • Aangepast 21 november 2020 om 14:49
nl
Burgemeester Ton Rombouts van de gemeente Den Bosch is hevig geschrokken van het vuurwerkongeluk waarbij een 12-jarige jongen zijn rechterhand verloor. Rombouts hoopt dat de dader die het vuurwerk heeft geleverd wordt veroordeeld. “Steek nooit illegaal vuurwerk af. Illegaal vuurwerk is verboden en ontzettend gevaarlijk”, benadrukt de burgemeester in een verklaring.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie pakte zaterdagnacht een 16-jarige jongen op die verdacht wordt van betrokkenheid bij het gruwelijke vuurwerkongeluk. Hij zou de illegale Cobra hebben geleverd. Het ongeluk gebeurde bij een speeltuintje aan de Veldwijkstraat, ten aanzien van enkele spelende kinderen.
De Cobra - illegaal vuurwerk met de kracht van een kleine handgranaat – ontplofte in de rechterhand van het 12-jarige slachtoffer. Voor burgemeester Rombouts geeft dit ongeluk opnieuw aanleiding om aandacht te vragen voor de risico’s van vuurwerk.
ZIE OOK: 'Alleen nog vel over', tiener opgepakt voor gruwelijk vuurwerkongeluk waarbij 12-jarige hand verloor
Gevaren van vuurwerkVolgens Rombouts is het belangrijk dat kinderen en ouders zich bewust zijn van de gevaren van illegaal vuurwerk. Hij hoopt samen met de ouders de herkomst en verspreiding van illegaal vuurwerk tegen te gaan.
Het 12-jarige slachtoffer lag zondag nog in het ziekenhuis. Hij had veel pijn, schaafwonden en last van zijn oor.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.