Video

Ismaeel uit Steenbergen kreeg twee bakstenen door zijn voorruit: ‘Ben bang dat het weer gebeurt’

10 november 2015 om 01:03 • Aangepast 21 november 2020 om 14:49
nl
Hij zat maandagavond met vriendin en kind televisie te kijken in zijn woonkamer toen er plots twee bakstenen door de voorruit werden gegooid. Ismaeel Mohamed Hamid (35) die al bijna twee jaar in de Kruitweg in Steenbergen woont, schrok zich dood. “Ik ben bang dat het nog een keer gebeurt.”
Profielfoto van
Geschreven door

De televisie viel op de grond en het gezin was in rep en roer. Ismaeel ging naar buiten maar de dader was spoorloos.
ZIE OOK: Stenen door ruit vluchtelingengezin Steenbergen terwijl gemeenteraad vergadert over azc
‘Ik trof een ravage aan’Hij belde aan bij zijn buurman die meehielp met zoeken. Zijn buurman schrok van de ravage die hij aantrof. “De vrouw zat met het kind op de bank tussen het glas. Ik heb toen de politie gebeld.”
Een steen lag op de grond, de andere lag op het televisie kastje. “We zijn maar begonnen met opruimen in afwachting op de politie.”
‘Weet niet of ik nog wil blijven'Al twintig maanden woont Ismaeel, afkomstig uit het Afrikaanse Eritrea, in Steenbergen. “Ik heb het hier erg naar mijn zin, het is gezellig hier." Ismaeel is zich doodgeschrokken. "Ik ben bang dat het nog een keer gebeurt. Ik weet niet zeker of ik nog in Steenbergen wil blijven."

Wachten op privacy instellingen...

Witte roos voor IsmaeelDasja Abresch deelde tijdens de bijeenkomst van de gemeenteraad over de opvang van asielzoekers die gelijktijdig aan de gang was, witte rozen uit aan iedereen. Vorige maand werd Dasja uitgejouwd tijdens haar pleidooi voor de komst van de asielzoekers.
Toen ze hoorde over wat er met Ismaeel was gebeurd besloot ze hem een witte roos te gaan brengen als steunbetuiging. Abresch kreeg enkele weken geleden ook een steen door haar ruit heen.

Wachten op privacy instellingen...

Nog tijdens de raadsvergadering sprak burgemeester Joseph Vos zijn afschuw uit over wat er in de Kruitweg is gebeurd. Het is nog nog niet duidelijk of er een verband is met de raadsvergadering over de mogelijke komst van asielzoekers in Steenbergen.
Mogelijke camerabeeldenWellicht dat de dader snel kan worden opgespoord door middel van camerabeelden. Tegenover het huis van Ismaeel hangt namelijk een beveiligingscamera. Deze beelden worden onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.