Stuifbergen kan Premier 12 vervolgen: 'Over drie dagen weer een balletje gooien'

10 november 2015 om 10:20
nl
Het Nederlands honkbalteam kan tijdens het vervolg van het Premier 12-toernooi toch nog beschikken over Tom Stuifbergen. De enkelblessure van de werper is niet al te ernstig.
Geschreven door

De Bredanaar viel in de gewonnen openingswedstrijd (7-4) tegen gastland Taiwan uit met een enkelblessure. Stuifbergen verstapte zich en werd in een rolstoel naar het ziekenhuis gebracht, maar het lijkt er nu op dat hij over drie dagen toch weer op het veld kan staan.
Stroomschokken"Ik kan er nu weer op lopen. De schade is minder dan we dachten", zegt Stuifbergen vanuit Taiwan tegen Omroep Brabant Radio. "De training is nu bezig en ik zit in de dug-out met stroomschokken op mijn enkel om het herstel te bevorderen. Hopelijk kan ik over twee of drie dagen weer een balletje gooien."
CubaIn dat geval mist de Bredanaar alleen het tweede pouleduel tegen Cuba. De absente Stuifbergen rekent op een tweede zege: "Ik kan me niet herinneren dat ik met Nederland van Cuba verloren heb. Het blijft een spelletje, maar ik reken op een overwinning."
De Premier 12 in Taiwan is een nieuw toernooi voor de beste twaalf landen ter wereld, het wordt gezien als het officieuze wereldkampioenschap.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.