Snel internet voor duizenden huishoudens op Brabants platteland

10 november 2015 om 10:52
nl
In Brabant krijgen duizenden huishoudens op het platteland sneller internet van KPN. Het telecombedrijf lanceert dinsdag een speciaal 4G-modem dat een oplossing moet bieden voor de trage internetverbindingen in de buitengebieden.
Geschreven door

Het nieuwe modem zet het snelle mobiele 4G-signaal om in vast internet. Hierdoor hoeven er geen nieuwe kabels aangelegd te worden om de plattelandsgebieden van snel internet te voorzien.
12.000 huishoudensHet 4G-modem komt landelijk voor 100.000 huizen in afgelegen gebieden beschikbaar. In Brabant krijgen zeker 12.000 huishoudens op het platteland het snelle internet. Daarnaast voorziet de provider ook nog eens 13.000 huishoudens in Zeeland en West-Brabant van het nieuwe netwerk.
Voor 50 euro per maand krijgen de afgelegen huishoudens 50 gigabyte aan data. Huishoudens op het platteland kunnen met een postcode-check zelf kijken of ze in aanmerking komen voor de 4G-verbinding.
UpgradeNaast het nieuwe modem trekt KPN miljoenen uit om zo’n 300.000 huishoudens in ons land te voorzien van glasvezel en krijgt het bestaande kopernetwerk een update. Ook dit levert een snellere internetverbinding op.
KPN wil dat binnen een jaar 85 procent van Nederland gebruik kan maken van snel internet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.