Video

Hacker (16) kraakt e-mail autobedrijf Van den Akker in Best, 'Ik las dat mijn bedrijf failliet was'

10 november 2015 om 13:22
nl
Een 16-jarige hacker heeft het e-mailsysteem van autobedrijf Van Den Akker uit Best gekraakt. De jongen stuurde talloze klanten daarna berichten met de boodschap dat het bedrijf failliet zou zijn. Directeur Twan van den Akker heeft aangifte gedaan. "We nemen dit heel serieus op."
Geschreven door

De jongen nam in eerste instantie contact op met de autodealer om te laten weten dat de beveiliging van het e-mailsysteem niet waterdicht was. Hij bood aan dit beter te beveiligen. Toen Van den Akker niet op zijn aanbod inging, heeft de jongen in het systeem ingebroken en de valse e-mails verstuurd. "Ik kreeg een e-mail op mijn eigen telefoon binnen, waarin stond dat we failliet waren", aldus Van den Akker. "Dat had ik niet zien aankomen."
'Hij was geschrokken van de impact die het heeft'De jongen meldde zichzelf daarna bij het bedrijf om toe te geven dat hij het systeem gekraakt had. Hij was geschrokken van de impact die zijn acties hadden, volgens Van den Akker. De directeur waarschuwt andere bedrijven om hun systeem goed te beveiligen. "Ik had niet gedacht dat ons dit zou overkomen. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat het met onze beveiliging wel goed zat."
Tweeduizend tot drieduizend klanten hebben intussen een rectificatiemail gekregen van het autobedrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.