De Zonnebloem en Leger des Heils voor de rechter om erfenis van 24 miljoen

10 november 2015 om 13:38
nl
Vereniging De Zonnebloem en het Leger des Heils worden voor de rechter gedaagd omdat ze volgens nabestaanden onterecht in totaal 24 miljoen euro hebben geërfd. Het tv-programma ZEMBLA besteedt woensdag aandacht aan dit onderwerp. De erflater, de heer A. Broekhuis, zou bij het opmaken van het testament de gevolgen van zijn handelen niet hebben kunnen overzien. De weduwe vraagt rechter het testament nietig te verklaren.
Geschreven door

De Zonnebloem en het Leger des Heils ontvingen ieder 12 miljoen na het overlijden van zakenman A. Broekhuis in 2013. Een jaar voor zijn overlijden wijzigde hij zijn testament en onterfde daarbij zijn vrouw. In ZEMBLA overleggen de nabestaanden rapporten van experts waaruit blijkt dat Broekhuis leed aan een vorm van dementie toen hij zijn testament wijzigde.
Niet wilsbekwaamProfessor Scheltens, neuroloog en directeur van het Alzheimercentrum, stelt vast dat ‘de betrokkene niet wilsbekwaam was om ten volle de gevolgen van zijn handeling te overzien’.
Behalve zijn vermogen liet Broekhuis ook zijn huis na aan De Zonnebloem en het Leger des Heils. De familie wilde het er aanvankelijk bij laten, mits het huis familiebezit zou blijven. Zijn weduwe woont immers nog in dat huis. De goede doelen waren echter niet bereid een regeling te treffen. Daarom stapt de familie nu naar de rechter.
Verklaring ZonnebloemIn een verklaring van de Vereniging Zonnebloem is te lezen dat de gift van de heer Broekhuis destijds een grote verrassing was. De Zonnebloem heeft alle begrip voor de teleurstelling bij de familie over de verdeling van de erfenis. De Zonnebloem kan helaas niet onderhandelen met de familie omdat het gaat om de laatste wil van de heer Broekhuis en de vereniging deze wenst te respecteren.
Overigens heeft de Zonnebloem al aangegeven dat als blijkt dat delen van de erfenis onterecht zijn overgemaakt, de vereniging de bedragen uiteraard terugbetaalt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.