Video

Vincent Janssen hoopt na Jong Oranje op echt Oranje: 'Ik heb het in me'

10 november 2015 om 17:40
nl
Hij werd geboren in Heesch, groeide op in Oss, debuteerde in het betaalde voetbal bij Almere City en maakt nu furore bij AZ. De voortekenen zijn gunstig voor Vincent Janssen, gretige Brabander bij Jong Oranje. "Het echte Nederlands Elftal zou een droom zijn."
Geschreven door

Het seizoen voor Vincent Janssen kwam bij AZ moeizaam op gang, maar inmiddels heeft de man uit Oss zijn draai gevonden. De laatste weken begint hij te scoren. Niet gek voor een spits die vorig jaar nog in de Jupiler League speelde, bij Almere City. "Veel grote spitsen zijn begonnen in de eerste divisie", zegt Janssen. "Denk aan Huntelaar of Van Nistelrooy. Als ik die route zou kunnen volgen zou dat top zijn."
Laatste BrabanderDe spits is blij met het verloop van dit seizoen tot nu toe. "Binnen twee jaar heb ik de stap van de Jupiler League gemaakt naar de Eredivisie en ik denk dat het bij AZ wel goed gaat. Ik scoor zo nu en dan en speel vrijwel alles."
Het tussendoortje heet dan Jong Oranje. Janssen maakt zich op voor twee belangrijke duels tegen Wit-Rusland en Slowakije, om zich te kwalificeren voor het EK. "Heel belangrijk. Vorige maand hebben we onnodig puntverlies geleden tegen Slowakije, nu hebben we twee mooie wedstrijden om ons te herstellen."
Oranje droomEen Brabantse spits, het doet verlangen naar tijden waarin Ruud van Nistelrooy actief was. De laatste jaren blijft de provincie Brabant opvallend achter als het gaat om spelers die het redden bij het Nederlands Elftal: Patrick van Aanholt was in 2014 de laatste, Joris Mathijsen de laatste vaste waarde.
"Ik heb dat ik ooit mag spelen voor Oranje, dat zou een droom zijn", lacht Janssen. "Ik heb talent en kwaliteiten, als ik die goed ontwikkel dan denk ik dat de kans dat ik voor het Nederlands Elftal kan spelen zeker aanwezig is."
TopniveauDus wie weet, dreunen we ooit het rijtje Van Nistelrooy-Huntelaar-Janssen op. "Het zijn spitsen van topniveau. Ik moet nog heel wat stappen zetten om op dat niveau te komen, maar ik denk dat als je bij Jong Oranje zit dat je het in je hebt om dat ooit te bereiken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.