Efteling geheimzinnig over opening allerduurste attractie, Telegraaf en Looopings melden 2017

10 november 2015 om 22:38
nl
De duurste Efteling-attractie ooit opent in 2017 voor het grote publiek. Dat schrijven De Telegraaf en pretparkwebsite Looopings, die ingewijden hebben gesproken. De Efteling kan het nieuws niet bevestigen: "In ieder geval komt de attractie er vóór 2020. Wanneer precies zeggen we nog niet."
Geschreven door

Zelfs de naam staat nog niet vast. "De attractie die wij altijd 'Hartenhof' hebben genoemd, staat nog steeds op de agenda om te bouwen vóór 2020. Wanneer precies zeggen we niet. We willen daar nu verder nog niets over bekendmaken. Dat doen we op een later moment", zo liet een woordvoerster eerder al weten aan Omroep Brabant. Het pretpark heeft ook de naam Symbolica vast laten leggen.
PardoesVolgens De Telegraaf starten de werkzaamheden in het voorjaar van 2016. De opening is gepland in 2017, omdat de Efteling dan 65 jaar bestaat. Symbolica werd jaren geleden al door de Efteling aangekondigd. Toen nog als Hartenhof. De bouw van de attractie is een aantal keer uitgesteld, maar lijkt er nu toch echt te gaan komen.
Het wordt een zogenoemde 'darkride' net zoals bijvoorbeeld Droomvlucht. De wagentjes rijden niet over een stalen rails, maar glijden over de vloer langs verschillende scenes. Die scenes draaien allemaal om de bekende Efteling-mascotte Pardoes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.