Sjoerd Ars nieuwe aanvoerder NAC Breda, Michael Dingsdag reageert verrast

10 november 2015 om 17:30
nl
Sjoerd Ars is de nieuwe aanvoerder van NAC Breda. Dat meldt de club op haar website. Ars neemt de band over van Michael Dingsdag. Jelle ten Rouwelaar is de tweede aanvoerder, terwijl Michael Dingsdag als derde op de lijst staat.
Geschreven door

Volgens NAC Breda heeft Ars in korte tijd een belangrijke plek ingenomen in de selectie. Naast zijn belangrijke aandeel in het veld, is de spits van grote waarde achter de schermen en in de kleedkamer meldt de club op de eigen website.
NAC-trainer Marinus Dijkhuizen: "Ik heb de selectie de afgelopen weken geobserveerd en geconstateerd dat Sjoerd veel aanzien geniet binnen onze selectie. Hij is een natuurlijk leider, die met veel bevlogenheid mensen voor zich weet te winnen. Hij past hiermee in het beeld dat ik van het aanvoerderschap heb."
Mocht Ars niet in actie kunnen komen, dan is Ten Rouwelaar de aangewezen aanvoerder. De doelman was eerder lange tijd de captain van NAC Breda, maar in de winterstop van vorig seizoen moest hij de aanvoerdersband afstaan.
'Heel verrassend'De afgelopen maanden zat de band om de arm van Michael Dingsdag, maar dankzij een schorsing en een blessure is hij sinds september niet meer in actie gekomen.
"Ik vind het heel verrassend", zegt Michael Dingsdag. Zeker omdat ik pas twee dagen terug ben bij de groep. Het is de keuze van de trainer. Die vindt dat Sjoerd meer invloed op de groep heeft buiten het veld. Nou, prima, zo is het voetbalwereldje."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!