‘Pillen op dancefestival? Dan geen geld of vergunning'

10 november 2015 om 18:27
nl
Geen vergunning voor dancefestivals waar bezoekers eenvoudig drugs kunnen gebruiken. Dat is de missie van ChristenUnie-SGP. De Brabantse fractie dient vrijdag een motie in waarin ze de provincie uitdrukkelijk verzoekt om festivals waar pillen geslikt worden geen (financiële) steun meer te geven.
Geschreven door

De Brabantse politiek kwam eerder tot de conclusie dat dancefeesten meer ruimte moeten krijgen. Zo krijgen ze tijdelijke vergunningen en worden extra faciliteiten beschikbaar gesteld. Hier moet volgens Statenlid Hermen Vreugdenhil van ChristenUnie-SGP een tegenprestatie tegenover staan.
“Deze dancefeesten moeten dan ook pillenvrij zijn. We moeten als overheid niet accepteren dat een pilletje slikken bij een dancefestival normaal is geworden.”
ZIE OOK: Drugs op dancefeest? Dan maar geen dancefeest, vindt verslavingszorg in Brabant
'Dan maar geen vergunning'Volgens Vreugdenhil staat de gezondheid van de jongeren op het spel. “Het kan niet zo zijn dat we maar doen alsof het normaal is drugs te gebruiken op feesten en aan de andere kant horen van illegale dumpingen met enorme schade voor mens en milieu."
Afgelopen week lieten de GGD en verslavingszorg Novadic-Kentron aan Omroep Brabant weten bezorgd te zijn over het overmatige drugsgebruik in Brabant. Volgens ChristenUnie-SGP neemt dit onder jongeren alleen maar toe.
"Laat de organisatoren van een dancefeest maar aantonen hoe ze drugsgebruik op hun festivals aanpakken en proberen te voorkomen. En als dit onvoldoende is, dan maar een keer geen vergunning."[YouTube:body:https://youtu.be/KgcwuCzGMUQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.