Video

De Norib: sparerib zonder botten omdat niet iedereen van vieze vingers houdt

10 november 2015 om 21:27 • Aangepast 21 november 2020 om 14:49
nl
De echte liefhebber zal het misschien heiligschennis vinden, een sparerib zonder bot. Toch zijn de ontwikkelaars, studenten van de HAS in Den Bosch, ervan overtuigd dat hun Norib een plekje op de consumentenmarkt gaat veroveren.
Profielfoto van
Geschreven door

De Norib is maandagmiddag gepresenteerd in het provinciehuis in Den Bosch. Samen met nog een heleboel andere producten, zoals de Brapacho, een groentesmoothie met gehakt erin. De provincie wil de studenten een kans geven om hun nieuwe producten aan het publiek te presenteren. En het ontwikkelen van nieuwe duurzame producten te stimuleren.

Even wennenProducten als de Norib en de Brapacho zijn wel even wennen, hoewel de bezoekers in het provinciehuis het wel lekker vinden. Alleen de Brapacho, die een beetje smaakt naar Bolognesesaus, is nog te flauw, daar mag wel wat peper in.
En nee, de Norib is geen heiligschennis vinden de bezoekers. Hij is juist heerlijk en niet iedereen houdt van dat gekluif. En het is toch fijn als je geen botjes meer hebt, die twee weken in de kliko liggen te stinken.
VarkensbosDe studenten willen samen met de boeren dieren ook een beter leven geven. Een nieuw project is het varkensbos. Het is de bedoeling om dat in de Peel te realiseren. Het varken is van oorsprong een bosdier.
Het vlees zal dan ook een hele andere smaak krijgen, denken de HAS-studenten. Bosvarkens eten nootjes, het vlees zal een nootachtige smaak krijgen en dan zijn die Noribs nog unieker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.